Wat is de Nacht van Gulpen ?

De wandeltocht Nacht van Gulpen is de afgelopen decennia uitgegroeid tot één van Nederlands grootste lange-afstands-wandelevenementen Het betreft een nachtelijke wandelklassieker van 70 km, die  WSV “De Veldlopers” al organiseren vanaf 1977, onder auspiciën van de Limburgse Wandelsport Bond.

Jaarlijks strijken ruim duizend wandelaars, afkomstig uit binnen- en buitenland, neer in Gulpen om de ultieme uitdaging aan te gaan en 70 km,  door de nacht heen te wandelen en de grandioze sfeer en ambiance van dit wandelfestijn van formaat mee te maken. Een unieke combinatie van topsport en Bourgondische gezelligheid.

De Nacht van Gulpen staat bekend als géén makkelijke tocht, maar kenmerkt zich door een perfecte verzorging en bovenal geweldige sfeer tijdens de Nacht, als ook de geweldige intocht met diverse muzikale hoogtepunten in de kern van Gulpen.

Ook staat de Nacht van Gulpen bekend om het feit dat het géén wedstrijd is en géén winnaar kent. De eerste circa 60 km worden in groepsverband gelopen. De laatste circa 10 km mag men het wandeltempo zelf bepalen.

Alle deelnemers leveren een topprestatie en voor hen die de Nacht van Gulpen uitlopen wacht een geweldige ontvangst op de Markt in Gulpen.

In 1998 heeft de organisatie Nacht van Gulpen uit handen van de toenmalige burgemeester van Gulpen de uitstralingsprijs ontvangen, wegens het internationale karakter van De Nacht van Gulpen.